İşte ilginizi çekeceğini düşündüğüm sıra dışı oteller
Ada oteller: Ağırlıklı olarak Uzakdoğulu Aman Grubu ve Karayip Adaları'nda suyun üstüne inşa edilen konaklama birimleri.
Buz oteller: Alaska, İsveç, Finlandiya, İsviçre ve Kanada'da buzdan inşa edilen oteller var. Bazıları yaz mevsimine dayanamıyor ve her yıl yeniden inşa ediliyor.
Çıplaklar otelleri: ABD, Fransa, Meksika, Jamaika, Bonaire ve Dominik Cumhuriyeti'nde, herkesin çırılçıplak gezebildiği işletmeler.
Çadır oteller: Bu tür konaklama tesislerine ABD'den Arjantin'e, Yeni Zelanda'dan Şili'ye kadar birçok ülkede rastlanabiliyor.
Çocuk otelleri: İngiltere'deki Sparkles Family ile Florida'daki Nickeledeon Family tamamıyla çocuk odaklı, onların hayal dünyasına göre tasarlanmış.
Çöl-Vaha otelleri: ABD'nin Arizona eyaletinde ve Dubai'de, tatilcilere çölde konaklamaları için yaratılmış suni vahalar.
Denizdibi-Akvaryum otelleri: İsveç ve Uzak Doğu'da örnekleri bulunuyor. İsveç'teki Utter Inn'in su üstündeki bölümünde yemeğinizi yiyor, suyun 3 metre altındaki bölümünde ise uyuyorsunuz. Amerikan Bruce Jones firması da Fiji Adası açıklarında dünyanın ilk denizaltı oteli Poseidon'u 2008'de hizmete açacak.
Deniz feneri otelleri: Türkiye'deki deniz fenerlerinin turizme açılması gündeme gelirken, ABD'deki bazı deniz fenerleri yıllardır otel olarak hizmet veriyor.
Elişili otel: Meksika'da bulunan bir otel, müşterilerine tümü elişi yapımı masa, perde, tabak, yatak, çatal-bıçak gibi eşyalarla bezenmiş konaklama imkanı sunuyor.
Eşcinseller otelleri: ABD, Kanada ve bazı Avrupa ülkelerinde eşcinseller için düzenlenmiş işletmeler.
Fantazi otelleri: ABD'de bulunan Caesars Pocono Resorts 'Aşk Oteli' diye pazarlanıyor. Balayına çıkanlar için odasında kalp şeklinde havuzu, şampanya bardağı gibi tasarlanmış banyo, camdan jakuzi gibi romantik unsura yer veriyor. Belek'te geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Adam&Eve Otel de ''dünyanın en seksi oteli'' sloganıyla tanıtılıyor.
Gemi otelleri: Yüzer otel olarak da biliniyor. Deniz veya göl kıyısında konaklama yapılan gemi.
Kale-Saray otelleri: Tarihi kale veya sarayın otele dönüşmüş hali. Fransa'da bu tür otellerden epey var.
Kapsül otel: Japonya'da bulunan bu otelin odaları dolap çekmeceleri gibi. Tabuttan biraz büyük olan kapsül otelin odaları, ucuz olduğu için tercih ediliyor.
Kendini yıldızlayanlar: Dubai'deki Burj El Arab kendisini 7 yıldızlı, İspanya'daki Puerta America ise 12 yıldızlı olarak tanımlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın böyle bir kategorisi olmamasına rağmen, Antalya Beldibi'ndeki Sungate Port Royal ile Belek'teki Rixos Premium Otel de kamuoyunda, '7 yıldızlı otel' olarak biliniyor.
Kilise oteller: Fransa ve İngiltere'deki bazı kiliseler aslına uygun şekilde onarılarak, otel olarak işletiliyor.
Kütüphane oteller: New York'ta bulunan Library Hotel, 10 katlı ve odaları değişik konularda kitap okumak isteyenlerin ihtiyaç duyacağı araç-gereçlerle donatılmış.
Mobil otel: Brezilya Sao Paulo merkezli Exploranter Overland Hotel, TIR üstünde konaklamaya uygun hale getirilerek, 28 odası bulunan mobil (gezer) bir otele dönüştürüldü.
Tek Oda oteller (One-off): Bu otellere örnek olarak ABD'de bulunan dev bir köpek şeklinde inşa edilen Dog Bark Park Inn gösterilebilir. Telefon ve televizyon bulunmayan köpek biçimindeki otelde fazla eleman yok bu yüzden kahvaltınızı kendiniz alıyorsunuz.
Tren oteller: Alaska'da bulunan Aurora Express, ABD ve İskoçya'daki diğer örnekler gibi eskiden trenken şimdi dağ kıyısında kendine özgü konaklama imkanı sunan otel olmuş.
Uzay otel: Alman ve ABD'li mühendislerin üzerinde çalıştığı Unter der Sterner dönen uzay oteli 2030'da hizmete açılıyor.
Ağaç evler: Antalya'daki Kadir'in Evi'ne benzeyen ağaçüstüne konaklama sunan mekanlar.
Mağara otelleri: Türkiye'de Ürgüp'te, dünyada ise ABD, Yeni Zelanda, İspanya ve Avustralya'da örnekleri bulunuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder