30 Ocak 2011 Pazar

Renkli Deniz Kabukları


Resim konusundaki yeteneğinizi konuşturarak deniz kabuklarından böyle hoş kolyeler yada yılbaşı ağacı süsleri yapabilirsiniz.

Paylaşmadan geçemedim.



Yapılan 10 yorumu okumak isterseniz buraya bakabilirsiniz.

Gökkuşağı


Gök kuşağı rengindeki bu el yapımı battaniyeyi isterseniz piknikte isterseniz yatağınızın üstünde kullanabilirsiniz.Böylece gökkuşağını odanıza taşıyabilirsiniz.

El Yapımı Hediye


Kolayca yapabileceğiniz bu küçük ceplere isterseniz kalemlerinizi isterseniz cep telefonunuzu yada mp3 playerınızı koyabilirsiniz.Hoş bir yeni yıl hediyesi olabilir.

12 Ocak 2011 Çarşamba

Sevimli Bebekler


İsterseniz sizde bu sevimli bebeklerden yapabilirsiniz.Detaylı resim ve bilgilere
buradan ulaşabilirsiniz.

Lezzetli Sabunlar


Siz de evde kendi sabunlarınızı yapabilirsiniz. Ama dikkat edin çocuklarınız yemesin.Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
Yapılan yorumları görmek isterseniz buraya bakabilirsiniz.

Evde Kart Yapımı


İsterseniz siz de evdeki malzemeleri kullanarak sevdiklerinize bu kartları tasarlayabilirsiniz.Detaylara buradan ulaşabilirsiniz

Bahar Geldi!


Bu hoş el yapımı çiçeklerle sizde evinize kış ortasında baharı getirebilirsiniz. Elbiseleriniz,masa örtünüz,çantalarınız ya da şapkalarınız,bu renkli çiçeklerle baharın gelişini önceden kutlayabilir.
Yapılan 4 yorumu görmek için buraya bakabilirsiniz.

9 Ocak 2011 Pazar

Çevreci Şemsiyelik


Suyun hayat kaynağı olduğunu hepimiz biliyoruz.Tükenmekte olan doğal kaynaklarımızı özenli kullanmamız gerektiğini su tasarrufu yapmamız gerektiğini de. İşte bunun yöntemlerinden biri. Junjie Zhang tarafından tasarlanan şemsiyelik. Yağmurda ıslanan şemsiyelerimizin üzerindeki su boşa mı gitsin? Junjie Zhang bunu düşünmüş ve bu suyu değerlendirmemize olanak tanıyor tasarımıyla.Tasarlanan platformun içinde çim tohumları var. Islak şemsiyemizi üzerine koyduğumuzda süzülen sular güzel minik yeşil çimenleri çimlendiriyor. Ben evimde çiçek bakamıyorum, ilgilnemiyorum diyenlere de yardımcı olur.Hem siz hiçbirşey yapmadan eviniz yeşillik görür,hem de şemsiyenizin üzerindeki sular boşa gitmemiş olur.Tek yapmanız gereken ıslak şemsiyenizi üzerine bırakmak.Ürünün detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Parıldayan Baloncuklar


Çoğumuz çocukluğumuzda sabun köpüğünden baloncuklar yapıp balkondan aşağı narince inişlerini izlemişizdir.Renkli görüntülerinin hala beni etkilediğini söyleyebilirim.Birde bu renkli baloncukların gece ışıldadığını düşünün. Ne kadar harika görünürlerdi öyle değil mi? Şimdi bu mümkün.Buradan ürünün detaylarına ulaşabilirsiniz.Türkiye’ye gelirse görür görmez hemen alanlardan olacağımdan emin olabilirsiniz.

Yeşil Kart


Bu posta kartları muhteşem.Sevdiklerinize bir kart mı göndermek istiyorsunuz? Hem de yeşili doğayı,çiçek yetiştirmeyi seviyorsunuz öyle mi? İşte sizin için ikisini bir araya getiren bir tasarım. Bilyorum artık herkes biribirine internetten ya da cep telefonundan kutlama mesajı gönderiyor. Ama siz farklı olabilir ve sevdiğiniz insanlara kendilerini daha özel hissettirebilirsiniz.Satış fiyatı 10.42 dolar ürün ile ilgili videoya ve detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.Çok yaratıcı bir tasarım olduğunu düşünüyorum.Bu harika kartlar umarım en kısa sürede ülkemizde satılmaya başlar.

Yağmur Damlaları


Damlaya damlaya göl olur diye bir atasözümüz vardır hatırlarsanız. Evan Gant’ın tasarımı işte tamda bu atasözünün hayata geçirilmiş hali oluyor. Doğayla dost,çevreci bir hayatın içinde olmak için yapmamız gerekenlerden biri de su kaynaklarımızı dikkatli kullanmak. Bu ürün çatımızda biriken yağmur sularını değerlendirmemize olanak sağlıyor.Bu şekilde yere değip çamurlanmadan elde ettiğimiz suyla ellerimizi yıkayabiliriz,bahçemizdeki ya da balkonumuzdaki çiçekleri sulayabiliriz ya da kedimizin su kabını doldurabiliriz. Tabi bu tasarım yağmur suyunun temiz olduğu varsayımına dayanıyor.Çevre kirliliği yağmur suyunda zehirli kimyasallar bulunmasına neden olursa durumumuz fena tabi.Su tasarrufu konusunda oldukça yararlı bir tasarım.Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.Her damla suyun kıymetini bilmek lazım.

Protez Kol


Stephan Merkle tarafından tasarlanan protez kolu bir bakışta gerçeğinden ayırmak oldukça zor. Engelli kişiler için büyük bir kolaylık sağlayacak bu tasarım estetik kaygıları da gideriyor. Videoyu izlediğinizde gerçekliğe olan yakınlığını daha rahat görebileceksiniz. Tasarım ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Pasaj


El emeği göz nuru ürünlerinizi internet üzerinden kolayca satmanızı sağlayacak bir başka site ise burada. Site hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz

Müzik Kutusu


Müzik kutularından yayılan o eşsiz sesler beni her zaman büyülemiştir. O zarif hoş sesler kimi zaman beni çocukluğuma götürür kimi zaman düşler ülkesine.
Nerede güzel bir müzik kutusu görsem sesini mutlaka dinlerim.Dinlemeden geçemem. Eğer sizde müzik kutularından hoşlanıyorsanız bu sitede çeşitli müzik kutularının seslerini bulabilirsiniz. Üstelik bilgisayarınıza da indirebilirsiniz.Teşekkürlerinizi şimdiden duyar gibi oluyorum.

Güneş Enerjili Pantalon


Cep telefonunuzun yada mp3 playerınızın şarjının sürekli bittiğinden mi şikayet ediyorsunuz ? O zaman bu pantalonlar tam size göre.Amerikada üretilen bu pantalonların ve montların güneş panelli cepleri sayesinde telefonunuzu cebinize koyduğunuzda güneş enerjisi yardımıyla cep telefonunuz kısa sürede şarj oluyor.
Modern teknoloji günlük giyisilerle buluşuyor. 920 dolardan satışa sunulan bu ürün çevre dostu teknolojilerin yaygınlaşmaya başladığının göstergesi. Bu enteresan görünüşlü pantolon giyim zevkinize hitap ediyorsa bir düşünün derim.

Paz-art


Evinizde yaptığınız çeşitli sanatsal ürünleri tasarımları eğer satıp gelir elde etmek niyetindeyseniz paz-art tam size uygun bir yer. Sadece yemek yapma konusunda yetenekli olabilirsiniz ya da deniz taşlarını boyuyorsunuzdur.
Beklide amatör bir ressamsınızdır. Dantel ve örgü çeşitlerini kullanarak yaptığınız çeşitli hoş hırkalar, masaörtüleri yada elbiseler olabilir. Buyurun paz-art’ta ürünlerinizi sergilemeye ve satışa sunmaya.
Paz-art ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz

Kar Lastiği


Soğuk havalar kendini göstermeye başladı. Kar yağması yakındır. Yeterli altyapı çalışmalarının yapılmaması sonucu ya da sürücülerin zincir kullanmaması sonucu her kar yağdığında buzda kayan arabaların görüntülerine tanık oluyoruz.
Arabanızın tekerleklerine zincir takarak bir nevi önleminizi alabilirsiniz.Peki ya bisikletinizin karlı havada kaymaması, rahat ilerlemesi için ne yapabilirsiniz?Bu sorunun cevabına burada pratik bir çözüm öneriliyor.

Yaşam Okulu


Doğanın dilini anlamak ve bunun için onunla iç içe olmak istiyorsanız eğer bir doğa aşığıysanız kaz dağlarındaki ekolojik yaşam merkezi tam size göre. Yaşam okuluna katılarak hem kaz dağlarının muhteşem güzelliği içinde huzur dolu bir tatil yapabilir hem de verilecek eğitimle çevre bilincinizi geliştirerek sosyalleşme imkanı bulabilirsiniz.Doğayla dost yaşama bir adım daha yaklaşabilirsiniz.Dönemler halinde gerçekleştirilen eğitim boyunca dedetepe ekolojik çiftliğinde kalacak olmak ise yolculuğunuza ayrı bir anlam katacaktır.Programın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

8 Ocak 2011 Cumartesi

Elektrikli Otomobiller


Küresel ısınmanın dünyamız için büyük bir tehdit haline gelmeye başlamasıyla çevreye verilen zararın boyutları daha iyi anlaşılıyor. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte doğaya dost çevreci ürünler tüketicilerle buluşuyor. Elektrikli otomobillerde bunlardan biri. Örneğin Paris’te 2011 yılı sonunda elektrikli otomobiller kiralanabilecek. Daha önce uygulanan kiralık bisiklet uygulamasına ek olarak gerçekleşecek bu hizmet Paris’te hava kirlilik oranının düşürülerek halkın daha temiz bir çevrede yaşamasını amaçlıyor.İstanbul’da da elektrikli araçların kullanımı ve çevreyi koruma amaçlı bir takım alt yapı çalışmaları ve hazırlıklar yapılıyor. 2011 yılı bu çevreci araçlar açısından bir milat olacak sanırım.İstanbul’da elektrikli araçların kullanımı konusunda yapılan çalışmaların detayına buradan ulaşabilirsiniz.

Kokulu Selluka Aşkı


Selluka, kokulu çiçeklerin kraliçesi olan İzmir’in simgesi haline gelmiş unutulmaya yüz tutmuş çok özel ve nadide bir sarmaşık türünün adı.İnternette dolaşırken tesadüfen keşfettiğim bu hoş kokulu ve görüntülü çiçeğin bir diğer adı da zülf-ü aruz. Bu kelime gelin perçemi anlamına geliyormuş. Ağaçlar.net isimli forumda arkadaşların bu özel bitkinin tohumunu bulmak için ve yetiştirmek için nasıl insan üstü bir çaba sarfettiklerini okudum. Okumaya hala devam ediyorum.Dile kolay 170 sayfa.Okudukça insan daha da çok hevesleniyor, heyecanlanıyor

Latince ismi vigna caracalla olan bu özel bitkinin tohumlarını bende internetten sipariş ettim.Bitki ile ilgili detaylı bilgilere buradan da ulaşabilirsiniz. Üç adet tohum geldi birde yanında turuncu yapraklı başka bir bikinin tohumlarını da hediye göndermişler.Bir tanesini hafifçe zımparaladıktan sonra bir gün boyunca ılık suda beklettim ve ektim.Şimdi heyecanla çimlenmelerini bekliyorum.Kokusunu çok merak ediyorum.Limon yasemin karışımı enfes bir kokusu varmış.Güzelliği ise zaten ortada.Tohumları karıncaların yardımıyla gelişebilen bu sarmaşık 2ila 8 metre arasında uzayabiliyormuş.Genelde bahçede yetiştiriliyor ama kış soğuklarından korumak gerekiyor.Ben içerde yetiştirmeyi deneyeceğim.En azından havalar ısınana kadar. Heyecanımı ve bu güzel bitki hakkında edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Hepinize bol sellukalı günler diliyorum.

Kar Bisikleti


Hiç kar bisikletiyle bir dağdan aşağı kaymayı denediniz mi? Eğer "ben daha normal bir bisikletin üzerinde dahi duramıyorum" diyorsanız bu ürün size göre değil. Ancak karlı havaları ve kayak yapmayı sevenlerin bu ürün ile ilgileneceklerini düşünüyorum. Avusturyalı bir tasarımcıya ait olan bu kar bisikleti kızakla kaymayı sevenlere hoş dakikalar yaşatacak. Ama yine de dikkatli olmakta fayda var. Haberin detaylarına buradan ya da buradan ulaşabilirsiniz.