14 Eylül 2009 Pazartesi

Odanızdaki Gökkuşağı


Bu hoş gece lambası sayesinde gökkuşağı istediğiniz zaman odanızın duvarlarında olacak.4 adet pil yada adaptör ile çalıştırılabilen bu ürün, renkleri ve gökkuşağını sevenler için vazgeçilmez olabilir.59.90 ytl verdiğiniz zaman gökkuşağı odanızın duvarlarını yada tavanını süsleyecektir.

Bir Kaşık Suda Fırtına Koparmak


Fırtınayı bir kaşık suda koparmıyorsunuz ama kendi fırtınanızı kendiniz evde yapabiliyorsunuz. Nasıl küçük bir fırtına makinesi yapabileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

Eğlenceli Işık Gösterisi


Bu sevimli oyuncak sese duyarlı.3 adet pil ile çalışıyor ve 5 farklı ışık gösterisi yapabiliyor.Fiyatını 25.90 ytl olarak pahalı bulsam da müzik dinlerken renkten renge girerek sizi eğlendirebilir diye düşünüyorum.Dizzy,Gloomy ve peppy olmak üzere üç karakter bulunuyor.Çok renkli ve eğlenceli gözüküyorlar.

Görünmez Terlikler


Parmak arası terliklerden daha rahat terlikler olabilir mi sizce? Ayak tabanınıza yapışacak olan bu terlikler sanki yalın ayak dolaşıyormuşsunuz izlenimini uyandıracak.Buradan videosunu izleyebilirsiniz.Rahat gözüküyorlar doğrusu.

Güneş Kavanozu



Çoğunuz güneşli günleri seviyorsunuzdur.Peki güneş ışığını bir kavanozun içine koyup evinize götürmek hiç aklınızdan geçmiş miydi?Bu hoş tasarımla bu hayaliniz neredeyse gerçek oluyor. Sun jar içinde bulunan solar enerji hücresi, şarj edilebilir pil ve de 3 tane enerji tasarruflu LED ampulü ile bunu başarıyor.Güneş enerjisiyle şarj olan pil gece olduğunda led ampulleri yakıyor.Sarı ve mavi ışık veren olmak üzere iki çeşidi bulunan bu ürünün fiyatı 49.90 ytl.Bence hoş bir hediye olurdu.Tabi bana hediye edilirse.

Kendi Melodini Oluştur

Bu site vasıtasıyla, cep telefonunuz için özel melodiler oluşturup sonrasında cep telefonunuza yükleyebiliyorsunuz.Melodileri bilerek oluşturmuyorsunuz.Sadece tarzı seçme hakkınız var.Sonrasında sayıları belirliyorsunuz ve her seferinde sizi şaşırtacak hoş melodiler oluşuyor cep telefonunuz için.

Bülbül Dili


Bu site güya yazdığınız yazıyı bülbül diline çeviriyor.Yazıyorsunuz kelimeyi basıyorsunuz translate tuşuna bülbül gibi şakıyor.

Kristal Küre


Sadece cadıların kristal küresi olur sanıyorsanız yanılıyorsunuz.İşte size herkesin bakabileceği bir kristal küre.Farenizle kristal kürenin içinde bir daire çiziyorsunuz ve görüntüler beliriveriyor. Masalımsı bir fikir olsa da kısmen hayata geçirilmiş işte.İyi seyirler…

Ona Şarkı Söylet

Merhaba arkadaşlar! Bulduğum ilginç bir siteyi sizlerle paylaşmak istedim.Bu sitede iki şarkıcıdan birini seçiyorsunuz.Seçtikten sonra karşınıza çıkan ekrana şarkıcının ne söylemesini istiyorsanız onu yazıyorsunuz. Çok eğlenceli bir animasyon olmuş.Ayrıca arabesk bir parçanın sözlerini yazıp söyletmekte oldukça eğlenceli oluyor.Bir göz atın derim.

Tepsilere Elveda


Misafirleriniz geldiğinde kahveleri tepsiyle onlara ikram etmenin bazen hiçte kolay olmadığını fark etmişsinizdir. Ya da self servis bir kafede tepsiniz dahi olmadan sıcak iki kahve bardağını masanıza kadar götürmenin zorluğunu yaşamışsınızdır. Resimde görmüş olduğunuz tasarım bizi bu dertlerden kurtaracak gibi gözüküyor. Artık kahveleri dökmeden yada ellerimizi yakmadan konuklarımıza ulaştırabileceğiz. Bence oldukça hoş ve pratik bir tasarım olmuş.

Pratik Tereyağı Süreceği


Daha önce güzel bir Pazar kahvaltısında bıçak kullanmadan tereyağını rahat rahat kızarmış ekmeğin üstüne sürebileceğiniz aklınıza gelmiş miydi? Buradaki resme baktığımız zaman sanki bir yapıştırıcıyı ekmeğin üzerine sürmeye çalışıyormuşuz gibi gözüküyor biliyorum.Ya da ruj,parlatıcı vb. ürünlerde bu tarzı görmeye alışmıştık. Ekmeğin üzerine sürmeye çalışılan bir yapıştırıcı ya da herhangi bir kozmetik ürünü değil yalnızca tereyağı. İlk anda üzerimizde bıraktığı etkiyi bir kenara bırakırsak bence oldukça pratik ve kullanışlı bir tasarım olmuş. Pikniğe giderken de rahatça götürülebilir.

Küflü Gözüken Sandviç


Resimde paket içinde küflenmiş bir sandviç gördüğünüzü düşünebilirsiniz. Eğer öyleyse resme daha dikkatli bakmanızı öneririm. Çünkü küf zannettiğiniz şeyler aslında paketin üzerine yerleştirilmiş küf benzeri yeşil desenler. Newyorklu tasarımcı Sherwood Forlee’nin bu tasarımı eminim sandviçinizi hırsızlara karşı koruyacaktır. Küflü olduğu düşünülen bir sandviçi kimse yemek istemez öyle değil mi?

Tekila Tabancası


Silahlardan hoşlanmasam da bu tasarım dikkatimi çekti. Bir 45’liğe benzetilen bu tabancanın içinde kurşun yerine 200 mililitre tekila bulunuyor.Tabi siz isteğinize göre içine başka bir içecekte koyabilirsiniz. Oldukça dikkat çekici bir tasarım olmuş. İçkinin de yavaş yavaş ya da çok miktarda alınırsa alkol komasıyla çabucak ölüme götürdüğü düşünülürse içkinin zararlarını ortaya koyan bir tasarım olarak da görülebilir. Ya da etrafınızdakiler intihar etmeyi düşündüğünüzü sanarak bu ilginç şişeyi elinizden almaya çalışabilirler. Yani kalabalık bir yerde kullanmaya kalktığınızda tekilanızı hiçbir zaman içemeyebilirsiniz.

Yeni Flash Belleğiniz


İlginç bir tasarıma sahip olan bu flash belleğin resmini sizlerle paylaşmak istedim.Özellikle kalabalık bir ortamda,bilgisayarınıza takılı olan ve yarısı kopmuş gibi gözüken bu kablonun ne olduğunu ilk etapta anlayamayacaklarını ve size dikkatle bakacaklarını düşünüyorum. 2 gb hafızaya sahip bu usb flash bellek Windell Oskay tarafından dizayn edilmiş.Hoş olmuş doğrusu. Detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Manyetik Bileklik


Eğer çoğunlukla çiviler, küçük metal vidalar ve benzerleri ile uğraşıyorsanız, size güzel bir haberim var. Artık çivi çakarken onları nereye koyacağınızı şaşırmayacak ve zorlanmayacaksınız. Bu manyetik bileklik sizin yerinize çivileri tutacak sizse çekice konsantre olabileceksiniz.Düşünsenize bir tablo asacaksınız.Çivilerden biri elinizde, diğeri dişlerinizin arasında.Tam o anda arkadaşınız size bir soru soruyor.Çiviyi mi çakacaksınız, cevap mı vereceksiniz? Doğal olarak sinirlenirdiniz. Artık bu küçük ama işe yarar manyetik bileklik sayesinde bu sorunlardan kurtuluyorsunuz. Mavi, yeşil,sarı,kırmızı olmak üzere renk çeşitleri bulunan bu kullanışlı yardımcının fiyatı ise 19.95 dolar.

Orangutanlar için Kreş


Resimlerine buradan ulaşabileceğiniz sevimli yavru orangutanlar için Borneo Adası’nda bir kreş açıldı. Anne ve babası ölen yada öldürülen orangutanların yer aldığı bu kreşte bebek orangutanlar vahşi hayata hazırlanıyorlar. Kreş Borneo Orangutan Kurtarma Derneği tarafından destekleniyor. Katliam yapan canavar ruhlu insanlara rağmen böyle iyi,merhametli,düşünceli insanların da var olduğunu bilmek güzel gerçekten.Hayvanları çok seviyorum çok…

Zeytinyağı ile Gelen Güzellik


Zeytinyağının sağlığımız için önemini bilmeyeniniz var mı bilmiyorum ama hayvani yağların, katı yağların kollestrolümüz üzerinde olumlu etkileri olmadığını biliyorsunuzdur.Sağlığımız için çok sayıda faydası olan zeytinyağının aynı zamanda güzelliğimiz için nasıl kullanılacağını öğrenmek istiyorsanız burada birkaç öneri bulabilirsiniz.Kahvaltıda ve yemeklerde zeytinyağı kullanmayı tercih eden ve zeytinyağının sağlığımız üzerinde mucizevi etkileri olduğunu bilen biri olarak daha sonra zeytinyağının faydaları le ilgili daha kapsamlı bir yazı yazacağım.

100 Ayda Dünyayı Kurtarma Planı


Küresel ısınma biliyorsunuz ki dünyamız için büyük bir tehlike oluşturuyor. Peki 100 ayda dünyayı kurtarmak mümkün olabilir mi? Yeni yeşil sözleşme adlı çevreci bir grup küresel ısınmanın daha fazla tehdit edici boyuta gelmemesi için 100 ay uygulanacak bir program önerisinde bulunuyor. Haberin detaylarına buradan ulaşarak bu çevreci grubun önerilerini öğrenebilirsiniz.

Ekoturizm ve Eko Okullar


Japonya’da ekoturizm 15 yıl önce dikkat çekmeye başladı.Japonya’da dağcılık,rafting,dalış vb bir çok ekoturizm olanağı mevcut. Ancak bizim ülkemiz’de ekoturizm olankları açısından Japonya’dan geri kalmaz.Fazlası var eksiği yok. Ülkemiz doğal ve tarihi güzellikler açısından oldukça zengin ve değerli bir mirasa sahip.Ülkemizdeki ve Japonya’daki ekoturizm olanaklarıyla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Eko okullar programına gelince bu program toplam 40 ülkede 20 binden fazla okulda uygulanmakta.Ülkemizde de çeşitli illerdeki 155 okul bu programa dahil.Amaç ise çocukların çevresel konulardaki bilgisini arttırmak ve çevre bilincini yaymak. Bu konudaki detaylı bilgilere ve konuyla ilgili diğer görüşlerime de buradan ulaşabilirsiniz.